adidas yeezy boost 350 v2 black red more detailed images adidas yeezy 350 boost v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 semi frozen yellow glow in the dark adidas yeezy boost adidas yeezy boost 350 v2 black green release date adidas yeezy boost 350 v2 dark green yeezy boost 350 v2 black copper by1605 adidas yeezy boost 350 v2 copper release date adidas yeezy boost 350 v2 olive green summer 2017 adidas yeezy boost 350 v2 dark green drop date adidas yeezy boost 350 v2 black green release date buy adidas yeezy boost 350 v2 black white online adidas yeezy boost 350 v2 black white yeezy boost 350 v2 red copper green adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red release info yeezy boost 350 v2 black red by9612 adidas yeezy boost 350 v2 black red release date

Sanatate pentru toata familia

Uleiurile esentiale sunt sigure pentru bebelusi?

maxresdefault

Uleiurile esentiale sunt sigure pentru bebelusi?

Cand vine vorba de siguranta bebelusilor, parintii, in deosebi mamele, vor sa foloseasca numai cele mai sigure produse, de la mancare pana la remedii eficiente contra tuturor simptomelor resimtite de copiii lor. Lucru normal dealtfel, dar unde se situeaza uleiurile esentiale in aceasta ecuatie?

 

Uleiurile esentiale sunt undeva intre eficienta plantelor, care nu sunt prea concentrate si medicamentele, de multe ori extra concentrate. Uleiurile esentiale sunt si ele esente concentrate, dar din cauza diversilor compusi chimici pe care ii are fiecare, acestea au si ele proprietati si beneficii diverse.  Trebuie totusi sa cautati cat mai multe informatii despre un ulei esential pe care intentionati sa-l folositi intr-o casa cu bebelusi, pentru ca acestia sunt foarte sensibili, mai ales in primele luni de viata.

In general vorbind, sunt destule uleiuri esentiale cu o natura blanda care pot fi folosite pe bebelusi. Dar la fel, sunt si alte uleiuri esentiale care sunt total nerecomandate a fi folosite in preajma sau pe pielea bebelusilor. Ca si regula generala, bebelusii nascuti prematur si cei pana in 3 luni nu trebuie supusi tratamentului cu uleiuri esentiale. Pielea bebelusilor este inca in dezvoltare si e foarte subtire si sensibila la orice fel de stimuli … de aceea reactioneaza ei atat de bine la atingerea parintilor.

 

Atunci cand bebelusul trece de 3 luni, se pot folosit uleiurile esentiale pentru diverse beneficii, cum ar fi:

  • Un somn mai linistit si mai profund.
  • Dezinfectarea pielii sau a bubitelor.
  • Calmarea pielii muscate de tantari sau alte insecte.
  • Uscarea si cicatrizarea micilor rani cauzate de pojar de exemplu.
  • Reducerea simptomelor colicilor.
  • Alinarea durerilor de dintisori sau durerilor de urechi.

 

Cel mai indicat ulei esential pentru a obisnui bebelusul cu varsta intre 3 si 6 luni, si pentru a-l ajuta sa fie mai linistit este uleiul esential de Lavanda. Mai puteti folosi si ulei esential de Musetel si de Marar.

 

  • Doza recomandata este de 1 picatura de ulei esential diluata in 2 linguri de ulei vegetal pentru bebelusii intre 3 si 6 luni.
  • Si 1 – 2 picaturi de ulei esential in 2 linguri de ulei vegetal pentru bebelusii cu varste intre 6 luni si 2 ani.

 

Uleiurile esentiale se dilueaza intotdeauna!! Acestea se maseaza pe burtica, spate si mai ales pe talpi. Cateodata se poate masa si pieptul dar doar in cazuri de probleme respiratorii. Alta metoda agreata de bebelusi este difuzarea uleiurilor esentiale in camera de somn sau joaca si diluarea lor in lapte si adaugate in apa de baie.

 

Tineti neaparat cont de dozele recomandate si nu le depasiti, decat cu acordul unui medic. Atunci cand difuzati uleiuri esentiale in camera de somn a bebelusului, faceti-o cand el nu este in incapere si asteptati 20 – 30 de minute inainte sa-l aduceti inapoi.

Alte uleiuri esentiale care pot fi folosite pe bebelusii cu varste intre 6 luni si 2 ani sunt uleiurile esentiale de citrice, uleiul de Tea Tree (arbore de ceai), Pin, Muscata, Trandafir, Neroli, si Tamaie. Se mai poate folosi si uleiul esential de Eucalipt, dar doar din specia „eucalyptus smithii”, care este cel mai bland dintre toate.

 

Author Info

VeianyAd

No Comments

Comments are closed.