adidas yeezy boost 350 v2 black red more detailed images adidas yeezy 350 boost v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 glow in the dark adidas yeezy boost 350 v2 semi frozen yellow glow in the dark adidas yeezy boost adidas yeezy boost 350 v2 black green release date adidas yeezy boost 350 v2 dark green yeezy boost 350 v2 black copper by1605 adidas yeezy boost 350 v2 copper release date adidas yeezy boost 350 v2 olive green summer 2017 adidas yeezy boost 350 v2 dark green drop date adidas yeezy boost 350 v2 black green release date buy adidas yeezy boost 350 v2 black white online adidas yeezy boost 350 v2 black white yeezy boost 350 v2 red copper green adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red adidas yeezy boost 350 v2 beluga solar red release info yeezy boost 350 v2 black red by9612 adidas yeezy boost 350 v2 black red release date

Sanatate pentru toata familia

Remedii naturale pentru prevenirea şi tratarea răcelii

descărcare (3)

Remedii naturale pentru prevenirea şi tratarea răcelii

Stresul, lipsa de somn, bolile cronice – tot ceea ce slăbeşte organismul – ne fac vulnerabili la răceli.

Iata unele remedii naturale ce ne ajuta de minune iarna:

Ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicina alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene. Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţille la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, acesta ajută şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.
Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un tonic şi energizant eficient pentru organism.
Propolisul. La fel ca usturoiul, este un antibiotic şi antiviral natural. Pe lângă acestea, propolisul întăreşte sistemul imunitar prin stimularea producerii de globule albe. Mai mult decât atât, studiile arată că propolisul are efect antiinflamator, antialergic, şi nu în ultimul rând, efect antitumoral (anti-cancer), provocând moartea celulelor canceroase fără a le afecta pe cele sănătoase.
Echinaceea, administrată sub formă de tinctură sau ceai, întăreşte sistemul imunitar prin stimularea fagocitozei (procesul prin care fagocitele “mănâncă” organismele străine care au invadat corpul), creşterea eficienţei limfocitelor în lupta cu organismele patogene, creşterea numărului de celule T (sau limfocite T) şi nu în ultimul rând, creşterea cantităţii de interferon, interleucină, immunoglobulină şi alte substanţe care participă la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Uleiul de oregano. Studiile au demonstrat că acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic.  Un adevărat aliat al organismului în special în perioadele în care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea.  Acesta acţionează atât ca un bun expectorant şi agent antiviral şi totodată ca un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor şi stimularea imunităţii.
Ceaiul verde. Un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta  este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teină, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenta organismului în lupta cu infecţiile.
Sucuri de fructe şi legume. În perioada de răceală acută, atunci când este prezentă şi febra, renunţaţi la mâncarea solidă şi beţi multe sucuri de fructe şi legume. Este preferabil să evitaţi carnea, peştele, ouăle, brânza şi alimentele bogate în amidon. Pentru sucul de fructe, alegeţi portocale, lămâi şi grapefruit proaspete, stoarceţi-le în blender şi la sucul obţinut adăugaţi două linguriţe de miere, coaja rasă de la fructe şi apă. Se lasă la macerat o oră sau două, după care se bea. Pentru a avea efect contra răcelii, se beau 3-4 pahare, într-un interval de 12 ore.
Consumul de alimente bogate în vitamina C. În lupta cu “invadatorii”, organismul face o risipă de energie şi nutrienţi, în special de vitamina C. De aceea noi trebuie să optăm pentru o dietă cât mai bogată în vitamine şi minerale. Sistemul imunitar are nevoie de o cantitate mare de vitamina C, iar pentru a oferi organismului cantitatea necesară din această vitamină, avem la dispoziţie surse naturale cum sunt: lămâie, măceşe, cătină, ardei iute, ardei verde, coacăze, broccoli, varză. Lămâia este esenţială în tratarea unei răceli obişnuite, cu febră. Zeama de lămâie, bogată în vitamina C, creşte rezistenţa organismului, diminuează toxicitatea şi reduce durata bolii. Se diluează zeama unei lămâi într-un pahar cu apă călduţă. Se adaugă o linguriţă de miere şi se bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi.

Consumul de alimente bogate în zinc. Alături de vitamina C, zincul este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi are, de asemenea, şi proprietăţi antioxidante. Dacă vitamina C este denumită metaforic “vitamina imunităţii”, zincul poate fi considerat “minerala imunităţii“ . Zincul joacă un rol important atât pentru prevenirea infecţiilor la oamenii sănătoşi (prin menţinerea imunităţii puternice), dar este cu atât mai important în timpul febrei, când sistemul imunitar este suprasolicitat. Este important de ştiut că sursele naturale de zinc au o biodisponibilitate mai mare decât zincul din suplimente – adică este absorbit mai bine şi organismul se poate folosi mai eficient de el (la fel se întâmplă cu majoritatea nutrienţilor proveniţi din surse naturale, în comparaţie cu cei proveniţi din suplimente). Surse naturale pentru zinc sunt: germenii de grâu, seminţele de în, seminţele de dovleac, nucile.

Author Info

VeianyAd

No Comments